ENG  |  SQ

College "PJETËR BUDI" - Studies Bachelor/Master

Fred Newton, a consultant of the General Director of Kosovo's Police, also an expert of Customs and Policy, did a lecture for the students of Customs and Freight Forwarding of "Pjetër Budi" College. Throughout the lecture, Newton which is highly experienced in managing and applying technology of information in this field. 
 
Newton helps the Kosovo Police for several years now ni the field of Management of Borders and the various strategical iniciatives, especially in the aspects which have to do with the preparations for the process of Visa Liberalisation.
Shkruar më 25/05/2016, 18:37
trainings-in-pjeter-budi-college-apply-now   ''Pjetër Budi'' College offers various open trainings for anyone who is interested and wants to get certified for ECDL (European...
Shkruar më 02/06/2015, 12:22
fred-newton-an-expert-lectured-the-students-for-managing-the-integrated-borders Fred Newton, a consultant of the General Director of Kosovo's Police, also an expert of Customs and Policy, did a lecture for the students of Customs...
Shkruar më 11/05/2015, 14:29
students-held-the-internship-in-customs-and-freight-forwarding-agencies Students from the Customs and Freight Forwarding study program of “Pjetër Budi” college have successfully finished their internship in various...
Shkruar më 22/04/2015, 14:26
pjeter-budi-college-marked-earth-s-day “Pjetër Budi” College has participated in marking Earth's Day which was hosted with 22th of April throughout a range of activities in...
Shkruar më 13/04/2015, 12:30
pjeter-budi-college-awarded-for-citizen-courage The medal for "Citizen Courage" was awarded from “Pjetër Budi” College for citizens of Republic of Kosovo which showed courage and heroism in various...
Shkruar më 02/04/2015, 14:28
pjeter-budi-protecting-the-ambient “Pjetër Budi” is a member of "EcoFriend", a network fonded from the NGO "Green Art Center - Pristina (GAC)", which aims to create "Green Clubs" within...
Shkruar më 26/03/2015, 14:31
euro-deputy-sholtes-do-not-copy-the-bad-things-of-european-union The answer of the question that when can Kosovo be apart of the European Union is relative, but a more important thing than that date is the way that...
Shkruar më 18/03/2015, 12:16
pjeter-budi-signs-an-agreement-with-the-university-of-politehnica-of-bucharest "Pjetër Budi" College has signed a cooperation agreement with the Computer Science faculty and Automatic Control of University of Politehnica of...
Shkruar më 11/06/2014, 09:11
book-by-ulpiana-lama-to-be-promoted-on-saturday-at-college-pjeter-budi Book by Ulpiana Lama to be promoted on Saturday at College "Pjeter Budi" On Saturday, June 14, 2014, at College "Pjeter Budi", Pristina,  a...
Shkruar më 25/04/2014, 07:01
cliff-the-special-court-is-not-being-created-for-the-kla Cliff: The Special Court is not being created for the KLA Kosovo needs to clean up its reputation because of allegations of Dick Marty and for this...
Shkruar më 31/01/2014, 22:13
european-integration-process-of-western-balkans-countries College “Pjetër Budi” in Prishtina, Kosovo, is marking ninth anniversary of academic activities in the fields of Tourism and Hospitality Management;...
Shkruar më 22/01/2014, 10:39
interested-students-interviewed-for-internship-in-germany Interested students interviewed for internship in Germany  The first phase of interviews with student candidates to participate in a...
Shkruar më 22/01/2014, 10:33
students-of-college-pjeter-budi-will-be-sent-to-germany-to-finish-a-three-month-professional-practice Students of College 'Pjeter Budi' will be sent to Germany to finish a three-month professional practice  Well known businessmen from Germany...
Shkruar më 26/12/2013, 11:17
staff-from-college-pjeter-budi-in-international-scientific-conference Staff from College "Pjeter Budi" in international scientific conference Prof. dr. Orhan M. Ceku, lecturer at the College "Pjeter Budi", took part...
Shkruar më 26/12/2013, 09:52
youth-satisfaction-with-public-services Youth satisfaction with public services At the conference held by intern students at College "Pjeter Budi",  three main problems faced by the...
Shkruar më 26/08/2013, 13:21
studentet-tone-ne-panairin-e-turizmit-peja-2013 Studentët tonë në Panairin e Turizmit “Peja 2013” Studentë të Kolegjit “Pjetër Budi”, kanë marrë pjesë në Panairin e Turizmit “Peja 2013”, gjatë...
Shkruar më 20/08/2013, 09:30
sondazh-a-shpenzoni-me-shume-se-5-euro-ne-dite Sondazh:  A shpenzoni më shumë se 5 euro në ditë? Në sondazhin e realizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”,  në pyetjen,  A shpenzoni më...
Shkruar më 07/08/2013, 12:23
hulumtim-si-jetojne-ashkalinjte-e-podujeves Hulumtim: Si jetojnë ashkalinjtë e Podujevës Prishtinë 07 gusht 2013 Përkundër vështirësive me të cilat përballen, pjesëtarët e komunitetit...
Shkruar më 05/08/2013, 14:22
hulumtim-sa-shpenzojne-kompanite-per-marketing Hulumtim: Sa shpenzojnë kompanitë për marketing? Kompanitë e mëdha në rajonin e Pejës shpenzojnë për marketing përgjysmë më shumë para se ato të...
Shkruar më 02/08/2013, 09:53
studente-praktikante-trajnohen-ne-kolegjin-pjeter-budi Studentë praktikantë trajnohen në Kolegjin “Pjetër Budi”  Prishtinë, 02.08.2013   Studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” dhe të...
Shkruar më 30/07/2013, 12:07
femrat-pelqejne-mercedesin-po-meshkujt Femrat pëlqejnë Mercedesin, po meshkujt... 30 / 07 / 2013 Veturat e tipit Golf dalin të jenë më të preferuarat për qytetarët e tri komunave të...
Shkruar më 29/07/2013, 12:09
kolegji-pjeter-budi-anetar-i-rrjetit-nderkombetar-te-universiteteve-te-doganave Kolegji “Pjetër Budi” anëtar i rrjetit ndërkombëtar të Universiteteve të doganave Kolegji “Pjetër Budi”, Prishtinë, tashmë është anëtar i Rrjetit...
Shkruar më 25/07/2013, 13:27
prishtinasit-preferojne-spanjen-barcelonen-dhe-messin Prishtinasit preferojnë: Spanjën, Barcelonën dhe Messin 25 / 07 / 2013 Shumicës së qytetarëve të kryeqytetit të Kosvës iu pëlqen futbolli,...
Shkruar më 25/07/2013, 09:38
studentet-e-kolegjit-pjeter-budi-realizojne-dy-hulumtime Students from College "Pjeter Budi" carry out two researches A group of students of the College "Pjeter Budi" have started to conduct two...
Shkruar më 24/07/2013, 10:42
kolegji-pjeter-budi-me-oferte-speciale-per-studime Kolegji “Pjetër Budi” me ofertë speciale për studime Kolegji “Pjetër Budi” ka prezantuar ofertën e veçantë për studime, në të gjitha drejtimet dhe...
Shkruar më 24/07/2013, 07:54
fjalimi-i-prof-lulzim-shabani Fjalimi i prof. Lulzim Shabani I nderuar zoti Dekan, Të nderuar profesorë, Të dashur student, prindër, familjarë e miq të...
Shkruar më 21/07/2013, 07:50
fjalimi-nga-prof-ilir-bytyqi Fjalimi nga prof. Ilir Bytyqi Të nderuar studentë, Të nderuar prind dhe familjarë, I nderuar staf akademik dhe menaxherial i Kolegjit...
Shkruar më 17/07/2013, 13:31
fjalimi-nga-studenti-ludvik-kerquku Fjalimi nga studenti Ludvik Kërquku Kur e sjell ndërmend që iu kemi mbijetuar ligjëratave, punimeve seminarike, kollokuiumeve e provimeve, mendoj...
Shkruar më 09/07/2013, 12:27
fjalimi-nga-prof-ulpiana-lama Fjalimi nga prof. Ulpiana Lama Të nderuar të pranishëm,  Të dashur diplomantë,  E sotmja është një ditë e rëndësishme për...
Shkruar më 09/07/2013, 10:14
pjeter-budi-shpall-konkursin-per-studentet-e-rinj-apliko “Pjetër Budi” shpall konkursin për studentët e rinj – APLIKO!  Prishtinë, 9 korrik Kolegji “Pjetër Budi” ka shpallur të hapur konkursin...
Shkruar më 04/07/2013, 14:34
shtetet-e-bashkuara-te-amerikes-kremtojne-sot-273-vjetorin-e-pavaresise Shtetet e Bashkuara të Amerikës kremtojnë sot 273 vjetorin e pavarësisë   Urime 4 Korriku, Dita e Pavarësisë së SHBA -ve, vendit mik të...
Shkruar më 03/07/2013, 14:21
diplomoi-gjenerata-e-re-e-studenteve-te-kolegjit-pjeter-budi Diplomoi gjenerata e re e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” Ka diplomuar të mërkurën, në Prishtinë, gjenerata e re e studentëve të Kolegjit...
Shkruar më 01/07/2013, 11:51
ne-kolegjin-pjeter-budi-u-mbajt-dita-e-hulumtimeve-shkencore The Scientific Research Day held at College "Pjeter Budi" Students of College "Pjeter Budi" presented on Friday, June 28, the results of the...
Shkruar më 01/07/2013, 10:08
newsletter Newsletter 1 Bashkangjitur e gjeni numrin e parë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për periudhën 15 maj-15 qershor...
Shkruar më 27/06/2013, 13:46
turniri-i-shahut-sot-ne-sheshin-nena-tereze Turniri i shahut, sot në sheshin "Nëna Terezë" Sot (e enjte, më 27 qershor), në sheshin “Nëna Terezë”, në Prishtinë, Kolegji “Pjetër Budi”,...
Shkruar më 04/05/2012, 13:47
te-marten-dhurojme-gjak     Të martën: Dhurojmë gjak Në kuadër të manifestimit  “Ditët e Pjetër Budit”, në Kolegjin Pjetër Budi, më 5 qershor duke...